Koneoppiminen ja autonomiset koneet – seminaari

Milloin: 1.11. 2017 klo 8:30 – 12:30
Missä: Technopolis, Kalevantie 2, 33100 Tampere

Seminaari on ilmainen sisältäen aamupalan ja lounaan. Ilmoittaudu pian paikkoja on rajoitetusti - viimeistään 17.10 mennessä,

Leevi Lehtinen / Martti Viljainen
Nohau Solutions – Finland
puh:+ 358 40 546 1469
email: leevi.lehtinen@nohau.se

www.nohau.fi

Artificial Intelligens

Tekoälyteknologiat kehittyvät vauhdilla ja ovat jo kypsiä tuotesovelluksiin. Suomen kansantalouden kannalta on kriittistä, että tänne saadaan tarvittavaa tekoälyteknologioiden osaamista ja uusia kilpailukykyisiä innovaatioita.

Erityisesti liikkuvien koneiden autonomisuuden kehittämisessä reaaliaikainen koneoppiminen on avainasemassa. Autonominen kone toimii ympäristössä, jossa tapahtuu asioita, jotka eivät aina ole loogisia tai rationaalisia. Miten koneelle voidaan antaa keinot selviytyä ja toimia tehokkaasti?

Lisäksi kerromme koneoppimisesta ja koneen opettamisen haasteista sekä näytämme koneoppimis-sovelluksia valmiilla kehitysalustalla.

Ohjelma:

8.30 Aamupala ja rekisteröinti
8:45 Avaus
9:00 Tekoälystä yrityksen kilpailuvaltti, Aki Ylönen, Senior Technology Adviser, TEKES
9:45 Koneoppiminen autonomisen koneen ohjauksessa – Miten ennakoidaan ennen kokematonta? Jussi Aaltonen, TkT, Tampereen Teknillinen Yliopisto
10:30 Kahvitauko
10:45 Reaaliaikainen koneoppiminen, Kalevi Ratschunas, Nohau
11:20 Koneoppimisen demo NOHAU EDGE AI kehitysalustalla, Kalevi Ratschunas, Nohau
12:00 lounas

Summary & bio


Koneoppiminen autonomisen koneen ohjauksessa – Miten ennakoidaan ennen kokematonta? Jussi Aaltonen, TkT, Tampereen Teknillinen Yliopisto.

Autonominen kone toimii ympäristössä, jossa tapahtuu asioita, jotka eivät aina ole loogisia tai rationaalisia. Miten koneelle voidaan antaa keinot selviytyä ja toimia tehokkaasti?

TkT Jussi Aaltonen toimii TTY:n Kone- ja tuotantotekniikan laboratoriossa projektipäällikkönä. Hänen tärkeimpiä tutkimusalueitaan on lentotekniikka, autonomiset vesi- ja ilma-alukset sekä mekatroniset konejärjestelmät yleisesti. Hänellä on yli 20 vuotta kokemusta tutkimuksesta sekä teollisuuden tutkimushankkeissa että akateemisessa maailmassa.

 

Tekoälystä yrityksen kilpailuvaltti, Aki Ylönen, Senior Technology Adviser, TEKES

Aki Ylönen, Tekesin Team Finland Augmented Intelligence –kampanjan asiantuntija kertoo, miten Tekes kannustaa yrityksiä aktivoitumaan tekoälyn, koneoppimisen ja Deep Learningin hyödyntämiseen.
Lisäksi Aki kertoo Deep Learning Summit tapahtuman uusimmista suuntalinjoista.

Reaaliaikainen koneoppiminen, Kalevi Ratschunas, Field Applications Engineer at Nohau Solutions AB
Mitkä ovat koneoppimisen erityyppiset oppimisalgoritmit ja niiden soveltuvuudet erilaisiin käyttötapauksiin? Miten valitaan reaaliaikaisen kuvan hahmottamiseen ja analysointiin soveltuvia avoimia malleja, kirjastoja ja työkaluja? Mitä laskentavaatimuksia neuroverkko vaatii opettamisvaiheessa ja mallin suorittamisessa sulautetulla järjestelmällä?
Demossa näytetään liikkuvan kuvan reaaliaikaista analysointia ja päätöksentekoa sulautetulla järjestelmällä hyödyntäen TensorFlow kirjastoa.

Kalevi Ratschunas has supported great products come to life in the categories of IoT, wearables, smartwatches and smartphones with in depth knowledge of the various local connectivity technologies and cellular baseband.

He has been involved in many of the firsts when it comes new at the time smartphone operating systems and later smartwatches. A relentless quest to understand how technology has taken him on a recent quest to understand machine learning in its many forms.

Please contact us for more information!

Don't wait, call us now!